Vattkoppor!!

Idag är alla mina vattkoppor torra och många av dem är även försvunna. Mamma och pappa trodde nog aldrig att jag skulle säga det här.. men ja jag längtar tillbaka till dagis! Det blir ganska tråkigt att vara hemma så lääänge utan vännerna.
 
Det gick egentligen ganska bra bra med vattkopporna förutom att jag fick några långt inne i rumpan. Då skrek jag rakt ut i två dagar men så fort det gick över har det bara kliat lite och jag har haft lite feber. Inga större problem!
 
Mamma och jag tänkte dela med av några tips ifall det är nån mamma eller pappa som funderar på nåt kring det här med vattkoppor.
  • Lufta kroppen dagtid
  • Använd en tunn pyjamas på natten så att barnet inte kliar sönder kopporna i sömnen
  • Potatismjöl lindrar bra mot klådan
  • På apoteket i Sverige/Norge/Danmark finns PoxClin att köpa (En flaska med skum i som är speciellt mot vattkoppor)
  • Duscha i svalt vatten är både skönt för barnet och torkar ut kopporna.
  • Alvedon mot feber  (Bra att ha både flytande och som supp. Jag kunde absolut inte få supp för jag hade väldigt ont i stjärten)
 

Kommer ni ihåg?

För ett tag sen var vi som ni kanske vet ute på Oslofjorden och åkte piratbåt! Ni kan se det inlägget här. Nu har mamma även redigerat ihop en liten filmsnutt från det om ni vill se.
 
Mycket mysigt!
 
 

Idag

Dagen efter fotografering dök det upp röda prickar på mig. Jag har fått vattkoppor!! Det går ganska bra även om de är fler idag än igår. Värst är det med stjärten... jag gråter för jag har så ont innuti.
 
Men mamma och pappa säger att man bara kan ha det här en gång så jag får vara flink gutt och stå ut!
 
Så här ser jag ut idag:
 

 
 

I söndags

I söndags var vi till Oslo för lite familjefotografering! Jag var så duktig och fotografen sa att jag var det lättaste barnet han nånsin fotograferat. (Kan ha berott på att han lovat mig godis om jag var duktig!)
 
Medans vi väntade på våran tur fick vi möta en liten chihuahua-bebis som hette Ciara. Den var hur gullig som helst!!
 


 
 
 

RSS 2.0